My finance

Zo kom je erachter of je een auto kunt leasen

Geplaatst op

Als jij op dit moment niet het geld tot je beschikking hebt om een auto te kopen of geen groot bedrag in één keer wilt uitgeven, kun je ervoor kiezen om te leasen. Het leasen van een auto, maar ook van andere dingen houdt in dat jij een auto koopt en bezit zonder deze in één keer af te betalen. Je zal gedurende een gegeven periode telkens een bepaald bedrag moeten betalen om de auto te mogen gebruiken. 

Voordelen van leasen 

Het leasen van producten wordt voornamelijk gebruikt door ondernemers. Deze mensen maken gebruik van leasen om zo meer liquiditeit te behouden in hun bedrijf. Het idee van het leasen van producten is dat jij nu meer geld overhoudt zodat jij dit kan besteden en investeren om in de toekomst meer geld te verdienen. Voor bedrijven is het vaak voordeliger om te leasen en zo meer kapitaal over te houden voor andere dingen. Bij particulieren is het een stuk vaker het geval dat ze geen gebruik maken van hun hele kapitaal en het is daarom dan ook niet zo voordelig om te leasen als particulier. 

De kosten van leasen 

Als je gaat leasen zul je na het afbetalen een hoger bedrag kwijt zijn dan als jij de auto in één keer afbetaald. Dit komt doordat jij extra geld betaald, ook wel rente genoemd, voor het uitstellen van betalingen over tijd. De extra tijd die jij krijgt om te voldoen aan een betaling brengt extra kosten met zich mee. Als deze kosten lager zijn dan de winst die er kan worden gemaakt met het bedrag dat je nu kan investeren is leasen winstgevend. Je kunt ook je financial lease berekenen op verschillende sites online. Zo kun jij beslissen wat de beste optie is voor in je situatie en hoef je achteraf geen spijt te krijgen. 

Gerelateerde berichten

Wat is vreemd vermogen?

De financiën en het bedrijfsresultaat van een onderneming bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen worden gebracht in een overzicht....

Lees meer

Tips om te besparen op een autoverzekering

De maandelijkse vaste lasten kunnen zonder dat je het doorhebt al snel hoog oplopen. Ondanks dat hier een groot gedeelte van de inkomsten heen gaan,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden