My finance

Welke factoren hebben invloed op de goudprijzen?

Geplaatst op

Wat heeft invloed op de goudprijzen? Drie belangrijke factoren hebben een aanzienlijke invloed op de prijs van goud:

Vraag en aanbod

Het economische basisprincipe van vraag en aanbod is een belangrijke invloedrijke factor in alle goederenprijzen. Wanneer de vraag naar goud hoog is en het aanbod van edelmetaal laag, zullen de goudprijzen stijgen. In het tegenovergestelde scenario van een hoog aanbod en een lage vraag, dalen de prijzen. Aangezien goud eindig is, zal het aanbod altijd beperkt zijn. Door sommige analisten maatregel, de wereld bereikt piek goud jaren geleden, dus de productie zal alleen maar blijven dalen. De vraag naar goud van beleggers, die werken met goud inkoop, centrale banken en de medische en technologische sector blijft echter sterk.

Marktomstandigheden

Politieke en economische gebeurtenissen bepalen de marktomstandigheden, die op hun beurt de goudprijzen beïnvloeden. Zoals de voormalige voorzitter van de Federal Reserve, Ben Bernanke, tijdens de Grote Recessie zei, weerspiegelen de goudprijzen de economische gezondheid van een land. In die tijd stegen de goudprijzen omhoog en bereikten een recordhoogte van $1,917,90 per ons in augustus 2011. 6 In de afgelopen jaren heeft de politieke en economische onrust in Europa ook de aankoop van veilige haven activa zoals goud aangewakkerd.

Valuta Afschrijvingen

Valutadevaluatie doet zich voor wanneer de valuta van een land in waarde daalt ten opzichte van een of meer vreemde valuta’s. De valuta’s van een land worden afgewaardeerd door het verlies aan waarde ten opzichte van een of meer vreemde valuta’s. De valuta’s van een land worden niet langer in de balans opgenomen. Inflatie en monetair beleid, zoals kwantitatieve verruiming, zijn twee oorzaken van valutadepreciatie. 7 Inflatie is in wezen de afname van de koopkracht van een valuta in de loop der tijd. Zo is de koopkracht van de dollar tussen 2005 en 2015 met 20 procent gedaald. In deze periode stegen de goudprijzen met meer dan 169 procent. Aangezien goud de neiging heeft zijn waarde te behouden of te waarderen en de valuta onderhevig is aan aanzienlijke verliezen in koopkracht, beschermen beleggers hun portefeuilles met goud. Wanneer de munt van een land zwak is, wenden beleggers zich tot goud, waardoor de vraag en de prijzen stijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden