My finance

Wat is het voordeel van factoring?

Geplaatst op

Er zijn maar weinig startende ondernemers die het direct voor de wind gaat. Het kan zijn dat je via zzp werkt of wel werknemers onder je hoede hebt. Hoe het ook zij, er kunnen factoren spelen die zorgen voor een ruwe start. Daarnaast heb je ook te maken met andere facts of life, bijvoorbeeld klanten die het keer op keer vertikken om op tijd te betalen. Wanneer dit het geval is, kun je als ondernemer moedeloos worden. Daarom is het goed om te weten dat er een financieel instrument is, een service waarmee jij als ondernemer je voordeel kunt doen: factoring. Het is mogelijk om alvast de factuur uitbetaald te krijgen, terwijl je klant nog niet betaald heeft. Hoe dit zit nemen we hieronder met je door. 

Wat is factoring? 

In principe is factoring een soort voorschot op een openstaande factuur. Je schrijft een factuur uit aan klanten die een dienst of product van je afgenomen hebben. Dit zijn zaken die allemaal betaald dienen te worden. Toch doen klanten dit niet altijd direct, of pas na heel veel herinneringen sturen. En als het helemaal te gek wordt, dan is er de mogelijkheid om de gang naar het incassobureau te maken. Maar daar zit je als ondernemer natuurlijk niet op te wachten, omdat je gewoon bezig wilt zijn met je onderneming, toch? Daarom is factoring zo’n prettige optie. Het factoringbedrijf maakt het openstaande factuurbedrag vaak al binnen 24 uur over. 

Hoe wordt factoring betaald door de ondernemer die er gebruik van maakt? 

Factoring is niet gratis. Het factoringbedrijf ontvangt een fee voor de bewezen diensten. Ze trekken een percentage van het openstaande factuurbedrag af. Zo ontvangt de ondernemer dus een lager bedrag voor zijn factuur. Op deze manier kan de ondernemer gebruikmaken van de voordelen die we hierboven genoemd hebben. 

Bepaalde factoringbedrijven maken gebruik van een omzet criteria; je moet dus een bepaalde jaaromzet hebben om van hun diensten gebruik te kunnen maken, maar dit is bij andere bedrijven juist weer niet het geval. Ondernemers moeten dus het meest geschikte factoringbedrijf zoeken bij hun specifieke onderneming. Eigenlijk dus een bedrijf dat bij hun jaaromzet past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden