My finance

Wat is het beste moment om goud te verkopen?

Geplaatst op

De goudprijs varieert van dag tot dag. Wanneer is het verstandig om gouden sieraden of munten te verkopen om een maximale prijs te ontvangen? We bespreken welke invloeden er spelen op de goudmarkt.

 

Vraag en aanbod

Een belangrijke factor in de ontwikkeling van de goudprijs is het aanbod en de vraag. Het aanbod bestaat onder andere uit de goudproductie en het aanbod op de markt, waar onder andere banken een invloed op hebben. Bij hoge goudprijzen is het interessant om sieraden en andere waardevolle spullen te verkopen en is er ook vaak een groter aanbod uit deze hoek.

Aan de vraagkant spelen onder andere beleggers, banken en landen een grote rol in creëren van vraag naar goud. Voor beleggers is goud altijd een veilige optie om geld in te steken. Daarnaast zijn banken en opkomende economieën belangrijke spelers in de goudmarkt. In landen waar de middenklasse groeit, neemt ook de vraag naar goud toe, alsook de vraag naar producten waar goud in is verwerkt.

 

Vertrouwen en economische groei

Goud is altijd een veilige optie in onrustige economische tijden. Als er onzekerheid is over economische groei en het verloop van de aandelenkoersen grijpen veel partijen terug op het inkopen van goud. In tegenstelling tot andere investeringsmogelijkheden wordt goud gezien als een waardevast edelmetaal. De conjunctuur van de wereldeconomie is hier vaak een belangrijke pijler.

 

Overheidsbeleid

Het beleid van de overheid kan veel invloed hebben op de ontwikkeling van de marktprijs. Vooral inflatie speelt een belangrijke rol. Wanneer overheden geld bijdrukken kan dat leiden tot geldontwaarding, waardoor de prijs van goud gecorrigeerd wordt en goud in het algemeen duurder wordt.

 

Rente

Ook het rentebeleid heeft veel invloed op de prijs. Bij negatieve rentestanden is sparen niet interessant en levert het investeren in obligaties minder op. In deze situaties biedt het kopen van goud een veilig alternatief.

 

Het voorspellen van de ontwikkelingen van de goudprijs is dus lastig, aangezien er vele factoren van invloed zijn. Goud verkopen op het juiste moment is lastig, want de prijs kan per uur fluctueren. Laat u informeren door een deskundige partij.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden