My finance

Wat is een WW premie?

Geplaatst op

De WW (Werkloosheidwet) is een werknemersverzekering. Deze verzekering is een verplichte verzekering die werkgevers moeten betalen voor iedere werknemer die bij hen in loondienst werkt. Deze werkloosheidwet is een manier om werknemers te beschermen tegen inkomensverlies bij werkloosheid. Het zorgt er dus voor dat een werknemer bij ontslag recht heeft op een uitkering. De uitkering krijgt een werknemer in de vorm van de WW-uitkering. Dus als een werknemer in de WW terechtkomt, krijgt hij in plaats van zijn salaris maandelijks een WW-uitkering uitbetaalt.  

  • Zekerheid 

Je hebt dankzij de WW-uitkering meer zekerheid. Als je werkzaam bent bij een bedrijf die het op een gegeven moment lastig heeft. Zal de WW-uitkering er in ieder geval voor zorgen dat er een inkomen is in het geval van een ontslag. 

Kan je voor altijd leven op een WW?
Nee, u hebt recht op een WW-uitkering van 2 jaar. Deze uitkering zorgt er dus voor dat je genoeg inkomen hebt om de tijd door te komen als je opzoek bent naar een nieuwe baan. Je kan er dus zeker niet langer mee leven. 

Verschil tussen hoge WW-premie en de lage WW-premie.
Er zit 5% verschil tussen de hoge WW-premie en de lage WW-premie. Met andere woorden: De WW-premie die een werkgever moet betalen is voor vaste medewerkers 5% lager dan voor medewerkers met tijdelijke contracten, flexibele contracten en oproepcontracten. Het kan wel zijn dat het verschil tussen een hoge en lage WW-premie de komende jaren nog gewijzigd kan worden. De premiepercentages worden namelijk elk jaar opnieuw vastgesteld door de minister.  

Variabele premies door seizoenswerkloosheid
Werkgevers die werken in de sectoren: Landbouw, cultuur, horeca, schildersbedrijf en bouw, hebben te maken met variabele WW-premies. Je betaalt hogere premies bij contracten die korter dan een jaar duren. Als de contracten langer zijn dan een jaar, zal de premie vanzelf gaan dalen. Het verschil kan ontzettend erg verschillen. Met deze regel hoopt het kabinet de werkgevers het werk beter over het jaar te zullen spreiden. 

Voor meer informatie over wat de WW (werkloosheidwet) precies inhoudt, kan je een kijkje nemen ophttps://samenwerkt.nl/meestgesteldevragen/wat-is-ww-premie/. Je kunt hier terecht voor alle vragen en andere opmerkingen.

Gerelateerde berichten

Wat is vreemd vermogen?

De financiën en het bedrijfsresultaat van een onderneming bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen worden gebracht in een overzicht....

Lees meer

Tips om te besparen op een autoverzekering

De maandelijkse vaste lasten kunnen zonder dat je het doorhebt al snel hoog oplopen. Ondanks dat hier een groot gedeelte van de inkomsten heen gaan,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden