My finance

Waar let je op bij het oprichten van een B.V.?

Geplaatst op

Wil je een B.V. oprichten omdat deze rechtsvorm het best past bij jouw bedrijf dan kom je voor een hoop vragen te staan. Aan welke voorwaarden moet je bijvoorbeeld voldoen om een B.V. op te richten? Al voordat je een B.V. is opgericht kun je de onderneming starten. De notaris is dan al bezig en je kunt naar buiten treden als een B.V. in oprichting. In dit blog staan een paar handigheden waar je op moet letten bij het opzetten van een B.V.

Financiën van de B.V. op orde

Om ervoor te zorgen dat je naar buiten kunt treden als een B.V. is het belangrijk dat je de financiën op orde hebt. Voor het oprichten is niet veel geld nodig €namelijk 1 eurocent dit kan met geld maar ook in natura. Je bent als grootaandeelhouder misschien niet aansprakelijk voor schulden van je bedrijf. Toch laten de banken je tegenwoordig privé mee tekenen voor leningen. Zo word je dus alsnog aansprakelijk voor de terugbetaling hiervan.

Kies een goede notaris voor het oprichten van een B.V.

Om een B.V. te starten heb je een goede notaris nodig voor het opstellen van de oprichtingsakte en staturen. Je bent dit ook verplicht. In de statuten staan onder meer de vestigingsplaats de naam en het doel van je B.V.. Deze gegevens moeten zeer zorgvuldig worden verzameld en opgesteld om nergens verwarring of onduidelijkheden te krijgen.

Geen ervaring met het opzetten van een B.V.?

Ben je nou niet ervaren in het opzetten van een B.V. maar ken jij wel mensen die een B.V. hebben opgericht. Vraag deze mensen dan eens om hulp vaak vinden zij het erg leuk om te vertellen over wat zij hebben gedaan. Zo kunnen zij vertellen hoe het is geweest om een bedrijf op te zetten en wat de valkuilen zijn. Zo kun je van hun fouten leren zonder deze dus zelf te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden