My finance

Voordelen b.v. en holding

Geplaatst op

Wil je ook wel graag besparen door gewoon een andere rechtspersoon voor je bedrijf te kiezen? Dan is het erg slim om even in deze blog te lezen hoe het in elkaar zit. Wij gaan jou uit de doeken doen hoe een BV en een holdingstructuur jou kunnen helpen te besparen en het ondernemersrisico aanzienlijk te reduceren. Dus ben jij een zelfstandig ondernemer en ben je toe aan groei in je bedrijf: lees dan snel verder in deze blog om te ontdekken hoe jij kunt profiteren van een BV en een holding.

Een BV: wat heb ik eraan? 

Veel mensen hebben wel eens gehoord van een BV en weten ook dat het een rechtspersoon is. Een rechtspersoon staat in de plaats van de natuurlijke persoon, als het gaat om de eigenaar van een bedrijf. Heel anders is dit met een eenmanszaak. Dan valt het eigenaarschap samen met de natuurlijke persoon van de eigenaar. Dit laatste is om verschillende redenen niet echt handig. Je bent persoonlijk aansprakelijk voor schulden van het bedrijf wanneer je een eenmanszaak hebt. Bij een bv is het heel anders, dan ben je niet persoonlijk aansprakelijk. Dus je privé-vermogen is niet aanspreekbaar wanneer schuldeisers vanwege een faillissement van je zaak bij je aankloppen.

De voordelen van een holding

Het is erg prettig om te zien dat een BV zo veel voordelen met zich meebrengt. Je kunt ook een holding oprichten. Dat is eigenlijk een hoofd BV waaronder allerlei andere bv’s hangen. Deze laatste bv’s noemen we ook wel werkbv’s en daar ga je dus daadwerkelijk mee ondernemen en het ondernemersrisico lopen dat met ondernemen gepaard gaat. In de hoofd BV, ook wel de holding genoemd, speelt het ondernemen geen rol en ook het risico is hier dan niet aan de orde. Dit laatste is erg goed omdat je in de hoofd BV bijvoorbeeld graag een pand of een bedrijfswagen wilt stellen. Ook sommen geld kun je hier stallen. Deze waardevolle zaken zijn niet aanspreekbaar wanneer een BV van jou failliet zou gaan en haar schuldeisers komen. Dan kunnen ze alleen aanspraak maken op het geld dat bijvoorbeeld nog in de BV zit. De waardevolle zaken in de holding zijn niet aanspreekbaar. Een holding oprichten kan dus een prima optie zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden