My finance

Tips voor het verkrijgen van een goedkope autolening

Geplaatst op

Er zijn tegenwoordig maar weinig mensen die een auto volledig in één keer betalen. Dit omdat het kopen van een nieuwe auto een flinke aanslag kan zijn op de rekening en het meestal niet verantwoord is om nauwelijks nog spaargeld op je rekening te laten staan. Als je wel graag een nieuwe auto wilt rijden, maar het bedrag het liefst niet in één keer betaalt, dan zijn er verschillende opties waar je gebruik van kunt maken. 

Een financial lease plan

Financial lease is een vorm van een autolening. Bij een financial leasecontract knip je het totale bedrag op in termijnen. Elke maand betaal je als het ware een gedeelte van de auto. Vaak heb je daarnaast ook nog te maken met een start- en een slottermijn. Het starttermijn is minimaal het bedrag aan BTW. Het voordeel van een financial lease contract is dat je elke maand een relatief klein bedrag betaalt voor de auto. Het nadeel is dat hier vaak wel hoge rentepercentages voor gerekend worden. 

Een autolening aanvragen bij een externe partij

Een andere manier om aan geld te komen voor het kopen van een auto, is door geld te lenen van een partij die losstaat van de auto. Een autokrediet aanvragen bij zo’n partij is meestal eenvoudig en het rentepercentage ligt lager. Om erachter te komen hoe laag het rentepercentage precies is, kun je het beste gebruik maken van een vergelijkingssite. Kijk naar wat de mogelijkheden zijn en ook naar hoe hoog de maandelijkse vaste lasten zullen zijn. 

Bekijk je financiële positie vooraf goed

Voordat je ergens een lening aangaat is het belangrijk dat je vooraf je financiële positie goed in kaart brengt. Kijk hierbij voornamelijk naar de toekomst. Ben je denk je in de toekomst in staat om de lening af te sluiten? Mocht je hierover twijfelen, dan kun je de lening beter niet aangaan. 

Gerelateerde berichten

Wat is vreemd vermogen?

De financiën en het bedrijfsresultaat van een onderneming bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen worden gebracht in een overzicht....

Lees meer

Tips om te besparen op een autoverzekering

De maandelijkse vaste lasten kunnen zonder dat je het doorhebt al snel hoog oplopen. Ondanks dat hier een groot gedeelte van de inkomsten heen gaan,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden