My finance

Tips voor het behouden van controle over jouw onderneming

Geplaatst op

Heb jij een eigen onderneming met meerdere werknemers? Het kan dan voorkomen dat je het overzicht wel eens kwijt raakt en hierdoor de controle ook een beetje verliest. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en wil je zoveel mogelijk zien te voorkomen. Hieronder worden daarom een aantal tips gegeven voor het behouden van de controle over jouw onderneming. 

Spreek iedereen regelmatig 

Een van de beste tips is om iedereen binnen het bedrijf regelmatig te spreken. Dit kan een klein praatje zijn tussen de bedrijven door in de koffiepauze of een echte meeting. Door overal van op de hoogte te zijn weet je precies wat er binnen jouw onderneming gebeurd en op die manier houdt je gemakkelijk controle. Mocht je iets niet helemaal lekker kunnen peilen, dan kan het een optie zijn om een verbijzonderde interne controle te doen. Een verbijzonderde interne controle wordt vaak gedaan door een extern bedrijf en gaat voor jou op zoek naar antwoorden die jij van je werkgevers niet kan krijgen.  

Laat fouten gebeuren 

Dit klinkt heel tegenstrijdig, maar is erg goed om te doen. Het maken van fouten en deze niet zelf meteen oplossen zorgt voor de start van een leerproces voor je bedrijf. Je zult zien door het juist op zijn beloop te laten dat mensen het zelf proberen op te lossen. Bovendien kun je op die manier precies zien hoe iemand met een moeilijke situatie omgaat. Let er wel op dat je er nog altijd toezicht op houdt. Stel iemand loopt echt vast en laat het zitten, dan zou je hem of haar nog kunnen helpen of ondersteunen. Spreek hem of haar dan wel aan op het gedrag wat wordt vertoond. Je zult zien door het op deze manier aan te pakken je behoorlijk wat meer controle krijgt en weet wat er speelt. 

Gerelateerde berichten

Wat is vreemd vermogen?

De financiën en het bedrijfsresultaat van een onderneming bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen worden gebracht in een overzicht....

Lees meer

Tips om te besparen op een autoverzekering

De maandelijkse vaste lasten kunnen zonder dat je het doorhebt al snel hoog oplopen. Ondanks dat hier een groot gedeelte van de inkomsten heen gaan,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden