My finance

Tips om te besparen op een autoverzekering

Geplaatst op

De maandelijkse vaste lasten kunnen zonder dat je het doorhebt al snel hoog oplopen. Ondanks dat hier een groot gedeelte van de inkomsten heen gaan, besluiten veel mensen alsnog om hier niks aan te doen. Dit terwijl het vrij eenvoudig kan zijn om op jaarbasis honderden euro’s te besparen. Een vaste last die maandelijks terugkomt en waar je eenvoudig geld op kunt besparen, is de autoverzekering. In dit artikel leggen we uit hoe je geld bespaart op je autoverzekering.

Online autoverzekeringen met elkaar vergelijken

Een van de manieren om geld te besparen op je autoverzekering is door via het internet verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het verschil loopt dan al snel op tot 10 of 15 euro per maand en dat kan op jaarbasis behoorlijk schelen. Neem daarom eens een paar uurtjes de tijd en kijk of het voor jou mogelijk is om hier geld op te besparen. 

Bel met je huidige verzekeraar

Als je een verzekering auto hebt die momenteel veel geld kost, dan kun je ook telefonisch aangeven dat je twijfelt om over te stappen. Om zo veel mogelijk uit dit gesprek te halen, kun je de premie aangeven die je bij een andere verzekeraar zou moeten betalen. In sommige gevallen doet de verzekeraar er in dat geval alles aan om je als klant te houden en verlagen ze de maandelijkse premie. Mocht dit niet werken, dan is het qua kosten het verstandigst om over te stappen naar een andere partij. Echter, voordat je daadwerkelijk overstapt dien je via het internet te onderzoeken hoe anderen de verzekering ervaren. Is er een goede klantenservice of word je bij problemen nauwelijks geholpen? Mocht dit tweede het geval zijn, dan is het verstandiger om iets meer te betalen voor je verzekering en wel een goede klantenservice te hebben.

Gerelateerde berichten

Wat is vreemd vermogen?

De financiën en het bedrijfsresultaat van een onderneming bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen worden gebracht in een overzicht....

Lees meer

Tips voor het verkrijgen van een goedkope autolening

Er zijn tegenwoordig maar weinig mensen die een auto volledig in één keer betalen. Dit omdat het kopen van een nieuwe auto een flinke aanslag kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden