My finance

Moet je in 2019 in goud of in Bitcoins investeren?

Geplaatst op

Met de alsmaar krimpende spaarrentes is 2019, net als 2018, de perfecte tijd om te beginnen met investeren. Waar de rendementen op de Nederlandse spaarrekening verwaarloosbaar zijn, is het op de financiële markt een stuk aantrekkelijker. Naast de markt voor cryptocurrency die nog altijd enorm fluctueert zijn er talloze andere opties om in te investeren. Eén van die andere opties is uiteraard goud (en andere mineralen). Goud is al jaren een belegging die als redelijk stabiel en veilig wordt beschouwd, met prima rendementen. De vraag rijst is nu: als je geïnteresseerd bent om in 2019 te gaan beleggen, moet je dan voor goud of voor Bitcoin gaan? In dit blog zie je een korte analyse van beide mogelijkheden.

Investeren in Bitcoin

Bitcoin, samen met de talloze andere cryptocurrencies op de markt, is niet bepaald stabiel. Dat is meteen het grootste voordeel en het grootste nadeel van de virtuele munt. Voor de beleggers die uit zijn op snelle winsten en niet bang zijn voor een groot risico voelen zich al gauw aangetrokken tot deze tak van de financiële markt. In 2019 zal dit niet anders zijn. De Bitcoin is over het algemeen bezig aan een flinke daling, maar met de bestaande fluctuaties zijn er nog altijd zeer interessante rendementen te behalen. Daarnaast worden de mogelijkheden van de blockchain dit jaar verder onderzocht en wellicht verschijnen er andere cryptocurrencies op het toneel waar de geldstromen heen gaan. Als je wil investeren in Bitcoin is je aan te raden om jezelf continu te blijven inlezen in de ontwikkelingen om flinke verliezen te voorkomen, of om er juist je voordeel uit te halen.

Investeren in goud

Zoals eerder aangegeven is goud al jaren een relatief betrouwbare investering. De prijs is gestaag aan het stijgen, wat een prima rendement oplevert op de lange termijn. De risicograad ligt een stuk lager dan bij Bitcoins. Dit is uiteraard terug te zien in de rendementen. Of dit een voordeel of nadeel is, hangt af van hoe je als investeerder naar beleggingen kijkt. Ga je voor de lange termijn als alternatief voor een spaarrekening? Of wil je geld gebruiken om echt actief te beleggen en daardoor (hopelijk) hogere winsten te behalen? Daarnaast heeft goud als voordeel, of nadeel, dat je er ook fysiek in kunt beleggen. Een gouden munt die je fysiek in de hand hebt geeft wellicht meer “zekerheid” dan een online portfolio. Voor sommigen is dit misschien ook een last. Een gouden munt kun je immers niet met één druk op de knop verkopen. Voor de verkoop moet je bij een goud-inkoper zijn. Eén van de bekendste inkopers in Nederland is Van der Meulen Edelmetaal. Zij houden actief de koersen van meerdere edelmetalen bij en zorgen dat jij je fysieke investering kunt omzetten in geld.

Wat is nu de beste belegging?

De relatief stabielere optie is goud, terwijl de Bitcoin in theorie op kortere termijn hogere rendementen kan opleveren. Voor de actievere belegger zijn de cryptocurrencies wellicht daardoor interessanter. Ben je een belegger die jouw investering ziet als een alternatief voor een spaarrekening? Dan raden we je aan om het in de edelmetalen te steken en ver weg te blijven van de Bitcoin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden