My finance

Letselschade claimen na scooterongeval  

Geplaatst op

Heeft u bij een scooterongeval letselschade opgelopen? Al u door een andere scooter of een auto of ander motorvoertuig bent aangereden, dan kunt u de bestuurder aansprakelijk stellen. Voor gratis juridische hulp voor de afhandeling hiervan kunt u contact opnemen met Nostimos.

Letselschade na ongeval met de scooter

Na een scooterongeval die veroorzaakt is door een ander kunt u meestal de schade claimen bij de tegenpartij. Hiervoor gelden wel een paar voorwaarden: de tegenpartij moet aantoonbaar schuldig zijn, u moet hem of haar aansprakelijk stellen en de wederpartij moet erkennen dat hij of zij schuldig is. De WA-verzekering van de tegenpartij zal een letselschadevergoeding aan u uitkeren mits aan al deze voorwaarden wordt voldaan.

Waarom wij Nostimos aanbevelen

Als scooterrijder bent u zowel kwetsbaar in het verkeer als binnen de verzekeringswereld. Vaak wil de tegenpartij namelijk geen aansprakelijkheid erkennen, vooral wanneer er sprake is van ernstig letsel, wat vaak zo is bij scooterongevallen. Neem daarom contact op met een letselschade expert van Nostimos.

Wat valt onder letselschade

Onder letselschade valt natuurlijk schade aan uw lichaam, bijvoorbeeld een gebroken been of hersenletsel. Hoe dat in geld is uit te drukken, daarover kunnen de letselschade experts u meer vertellen. Maar als gevolg van het ongeluk maakt u ook kosten. Daarbij loopt u misschien inkomsten mis doordat u niet meer (volledig) kunt werken.

Een letselschadespecialist helpt u om de totaalschade in beeld te brengen: naast medische kosten heeft u te maken met materiële kosten zoals kapotte kleding, scooter, helm, bril, etc. Maar ook taxikosten en andere kosten die u niet zou hebben gehad zonder het scooterongeval vallen onder letselschade.

Als u inkomsten misloopt mist u naast loon ook pensioenopbouw. Dit valt allemaal ook onder letselschade. En door de gevolgen van het scooterongeluk moet u wellicht aanpassingen in huis en tuin laten doen of u kunt zelf uw huis en tuin niet meer onderhouden. Om hoeveel geld het gaat, berekent de letselschade expert voor u.

Direct na het scooterongeval

Verzamel bewijs (door getuigenverklaringen te vragen en notities en foto’s te maken) en breng daarmee in beeld hoe de verkeerssituatie was. Dat is nodig om iemand aansprakelijk te kunnen stellen. Vul na het ongeval samen met de tegenpartij een schadeaangifteformulier in. Noteer de contactgegevens van de tegenpartij en het kenteken van diens voertuig. Als u ernstige verwondingen heeft, bel dan 112 of vraag omstanders dat te doen. Vraag getuigen om hun contactgegevens en vraag of ze een verklaring willen afleggen. Dit is allemaal nodig om te kunnen bewijzen dat de tegenpartij schuldig is en hem of haar aansprakelijk te kunnen stellen.

Medisch onderzoek om fysieke letselschade in beeld te brengen

Laat u zo snel mogelijk onderzoeken bij de EHBO of huisarts, waarna u contact opneemt met Nostimos voor (gratis) juridische hulp. Het is aan te bevelen de schade te laten claimen door een expert van Nostimos omdat de vergoeding doorgaans lager uitpakt als u het zelf doet, en u sneller uw vergoeding ontvangt.

Nostimos biedt gratis juridische hulp bij letselschade na scooterongeval

De letselschadedeskundige van Nostimos stelt de tegenpartij aansprakelijk, berekent uw letselschade en zorgt voor een snelle afwikkeling en een maximale schadevergoeding en doet dit allemaal gratis voor u. Ook de kosten voor de juridische hulp worden vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij.

Dossier-overname scooterongeluk

Was u al bezig met een schadeclaim? Nostimos kan op verzoek uw dossier overnemen, ook als uw dossier al in behandeling is bij een rechtsbijstand­ of WA-­verzekeraar. De letselschadedeskundigen van Nostimos regelen alles en u ontvangt de letselschadevergoeding op uw eigen rekening. Bovendien nemen zij zorgen en frustratie bij u weg.

Gerelateerde berichten

Kies de meest voordelige uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een belangrijk onderdeel van je financiële planning, maar het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Met zoveel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden