My finance

Kosten rechtshulp bij letselschade

Geplaatst op

U heeft een ongeval gehad en hier letselschade aan overgehouden. De tegenpartij moet u een schadevergoeding betalen! Om het maximale uit de vergoeding te halen, is het echter wel essentieel dat u de juiste rechtshulp inschakelt. Maar wat kost deze rechtshulp?

De kosten van een letselschade specialist

In de Nederlandse wet is het zo geregeld dat de aansprakelijke partij alle kosten betaalt die het slachtoffer moet maken door het ongeval. Hier vallen ook de kosten voor rechtshulp onder. Wanneer u het slachtoffer bent van een ongeval en hier letselschade aan over houdt, kost de rechtshulp om de schadevergoeding te claimen u helemaal niets. Vraagt de letselschade jurist wel een vergoeding, dan is er iets mis. U kunt dan beter op zoek gaan naar een nieuwe belangenbehartiger.

No cure no pay

Veel advocaten bieden een no-cure-no-pay constructie aan bij letselschadezaken. Dit is vanaf 1 januari 2014 toegestaan in een pilot van de orde van advocaten bij letselschade- en overlijdenszaken. Zij schrijven hier de volgende toelichting over:

Artikel 7.9 Voorwaarden letsel- en overlijdensschadezaken

Een advocaat kan de bepalingen van deze paragraaf toepassen bij letsel- en overlijdensschadezaken, indien:

  1. de aansprakelijkheid niet aanstonds is erkend of niet redelijkerwijs vaststaat, dan wel problemen van enige importantie voorzienbaar zijn in de sfeer van schade of causaliteit en
  2. de cliënt niet in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand, of daar uitdrukkelijk van af ziet.

In een no-cure-no-pay constructie betaalt u niets wanneer u geen schadevergoeding ontvangt. U betaalt een percentage van de vergoeding wanneer de zaak wel succesvol afgerond wordt.

Echter zoals eerder aangegeven, heeft u recht op gratis rechtshulp bij letselschade. Een no-cure-no-pay constructie is dus helemaal niet nodig. Het kost u zelfs geld omdat u een deel van de schadevergoeding moet afdragen. Ga dus niet in zee met een letselschade specialist die gebruik maakt van no-cure-no-pay, maar ga voor een van de vele aanbieders van gratis rechtshulp bij letselschade.

Gerelateerde berichten

Kies de meest voordelige uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een belangrijk onderdeel van je financiële planning, maar het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Met zoveel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden