My finance

Hoe kun je ruimte besparen in je bedrijfspand?

Geplaatst op

Tegenwoordig is het voor bedrijven steeds meer een zaak om zich bezig te houden met hun ecologische voetafdruk. Dit betekent dat bedrijven geacht worden om, niet alleen vanuit de wetgeving maar ook vanuit publieke opinie, rekening te houden met het milieu. Eén van de manieren waarop je dit zou kunnen realiseren als onderneming, is door ruimte te besparen in het bedrijfspand. Het is immers zo dat hoe minder ruimte in beslag wordt genomen, des te kleiner het pand kan zijn. En hoe kleiner het pand, des te kleiner de impact op het milieu. Daarom geven we in deze blog een aantal tips voor hoe je ruimtelijke besparingen bedrijfspand.

Archiefbeheer uitbesteden

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn tegenwoordig nog steeds heel erg veel bedrijven die hun administratie niet digitaal bijhouden. Het gevolg hiervan, zeker in het geval van grotere bedrijven, is dat het pand vol staat met archiefkasten en in het ergste geval, zelfs een complete archiefkamer. Dit is zonde van de ruimte, zeker wanneer je denkt dat het mogelijk is om een heleboel uit te besteden. Zo zijn er diverse partijen die het archiefbeheer voor je over kunnen nemen.

Laat je personeel thuis werken

Thuiswerken is een trend die sinds een aantal jaar steeds meer mainstream begint te worden. Zeker aangezien een heleboel werkzaamheden die wij vandaag de dag uitvoeren, eenvoudig digitaal kunnen worden voltooid. Het is dan vaak niet langer nodig dat iemand per se 8 uur per dag op een vaste locatie zit. Als je veel mensen in dienst hebt die vooral thuiswerken, betekent dit dat je dus ook minder werkplekken in het bedrijfspand nodig hebt.

Minder vergaderruimtes

In de meeste kantoren wordt er veel vergaderd. Zeker hier in Nederland zijn we daar een kei in! Sommige bedrijfspanden hebben en waar overschot aan vergaderruimtes. Dat is niet altijd nodig. De meeste vergaderruimtes zullen het grootste deel van de tijd niet bezet zijn. Dit is enorm zonde! Door goed te plannen, is het niet nodig om een overschot te hebben en vergaderruimtes.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden