My finance

Geld nodig als bedrijf?

Geplaatst op

Heb je een bedrijf? En heb je geld nodig? Hiervoor zijn verschillende manieren om geld te verdienen als bedrijf. Het kan zijn dat je het geld op verschillende manieren nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld je werknemer betalen, terwijl je net bent begonnen? Of wil je je bedrijf meer waard laten worden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor private equity. Hieronder lees je wat het inhoudt, wanneer het handig is. 

Wat is private equity? 

Private equity is het privaat vermogen. Bij private equity investeren investeerders in een bedrijf door middel van aandelen. Hierdoor kunnen bedrijven geld ophalen. Hierdoor zullen de investeerder aandeelhouders worden. Wanneer het bedrijf het geld van de investeerders heeft terugverdient, wordt dit met rendement aan de investeerder betaald. Hierdoor zal je het aandeel weer terugkrijgen en heb je weer volledig recht op je bedrijf. 

Wanneer is private equity handig? 

Wanneer een bedrijf geld nodig heeft, is private equity handig. Ook wanneer je bedrijf hebt dat niet-beursgenoteerd is, kun je door middel van private equity wel aandelen verkopen buiten de beurs om. Je hoeft dus niet per se op de beurs genoteerd te zijn. Ook hoeft dit niet voor je verkopers. Waardoor je meer kopers kunt hebben. 

Voordelen private equity

Private equity kent een aantal voordelen. Zo hoeven investeerders niet op de beurs ingeschreven te zijn en kunnen je dus meer investeerders trekken. Investeren kunnen ook hun kennis bij jouw bedrijf inbrengen, waardoor je wellicht winst zou kunnen maken. Hierdoor versterk je je bedrijf onder anderen op het gebied van kennis. De investeerder kan dus ook zijn ideeën inbrengen om je bedrijf er bovenop te krijgen. Twee bedenken meer dan één. Hierdoor breng je altijd voordeel aan je investeerder. 

Risico’s 

Ondanks dat private equity voordelen heeft, is het ook een risico voor een bedrijf. Wanneer je namelijk een aandeel verkoopt, weet je niet hoe hoog het rendement zal zijn om het later terug te kopen. Dit komt doordat dit nooit vaststaat. Je zult dus goed moeten nadenken of je met het geld van de investeerder ook winst kan maken voor je bedrijf. Bovendien willen investeerders vaak zeggenschap binnen het bedrijf, doordat ze investeren vanuit een eigen vermogen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden