My finance

De voordelen van het registreren van een merknaam

Geplaatst op

 

We zijn een boel voordelen verbonden met het registreren van een merknaam. Een merknaam registreren kun je gemakkelijk doen via intellectueeleigendom.nl. In deze blog gaan we je meer vertellen over wat de voordelen zijn en hoe je ervan kunt profiteren. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. Wanneer je klaar bent met het lezen van deze oorlog dan raden we aan om ook onze andere blog nog eens even te lezen omdat daar ook veel interessante informatie instaat. Hou onze site dus in de gaten.

Wereldwijde dekking

Het is mogelijk om met een merknaam registratie te gaan voor een uitgebreide dekking die voor de hele wereld geldt. Dan gaat het er dus om dat je een merknaam laat registreren voor een product of dienst zodat mensen in andere landen (en natuurlijk in Nederland) niet gebruik mogen maken van de naam (en de logo´s et cetera, dit is allemaal apart te registeren) die jij verzonnen hebt. Op deze manier kun je twee problemen voorkomen:

 

Reputatieschade. Als een bedrijf jouw product namaakt, maar op een slechte manier en dat klanten dan die producten met de jouwe gaan verwarren

 

Financiële schade. 1. Jij hebt ontwikkelingskosten betaald om een product op de markt te krijgen. Een ander profiteert daarvan, om zo zelf geen ontwikkelingskosten te hoeven maken. 2. Ook het mislopen van potentiële klanten, omdat ze de namaakproducten hebben gekocht, is een probleem dat je kunt tackelen door een merknaam registratie te doen. 

 

Je kunt kiezen of je voor Nederland, de Benelux, Europa of heel de wereld een merknaam laat registeren. 

Wat is een patent? 

Je hoort ook wel vaak over het registreren van een patent en eigenlijk gaat het dan over de beschrijving van technische kennis van een uitvinding die een bedrijf gedaan heeft. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone van Apple. Wanneer Apple patent aanvraagt op haar uitvindingen, dan mag bijvoorbeeld een concurrent in dit geval dan Samsung, niet zomaar deze namaken in hun eigen telefoons. Vaak vragen bedrijven dan ook patenten aan als ze producten op de markt brengen. Het moet dan natuurlijk wel gaan om een innovatief onderdeel. 

Gerelateerde berichten

Kies de meest voordelige uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een belangrijk onderdeel van je financiële planning, maar het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Met zoveel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden