My finance

De vele kanten van financiën

Geplaatst op

Iedereen ziet financiën alleen als geld gericht, en zodra je dat denkt zit je er ook absoluut niet ver vanaf. Aan het woord financiën zit veel gebonden, dingen waarvan je wellicht niet veel af weet ook al ben je er wel geïnteresseerd in. Wat weet je bijvoorbeeld van het arbeidsrecht? En hoe ga je om met de moderne geldzaken? In deze blog lees je meer over financiën en de onderdelen daarvan.

Wat zijn financiën?

De betekenis van financiën is “alles wat met geld te maken heeft” Dit houdt in dat wanneer je het over geld hebt, je het vrijwel automatisch over financiën hebt. Als je het hebt over inkomsten en uitgaven, maar ook leningen en schulden. Alles hoort erbij. Vaak liggen er ook andere onderwerpen rondom het begrip financiën. Onderwerpen zoals incasso en juridisch advies. Iedereen krijgt met minstens één van deze onderwerpen te maken, als niet allemaal. Het is dus belangrijk om van alle delen een goede kennis te hebben.

Juridische kennis

Je maakt veel beslissingen met geld en deze moet je eigenlijk kunnen bespreken met iemand die hier gespecialiseerd in is. Sowieso is het voor een bedrijf fijn om een juridisch aanspreekpunt te hebben, niet alleen voor de financiën maar ook het arbeidsrecht. Het arbeidsrecht is een recht wat zich bevindt tussen werkgever en werknemer zodra er een arbeidsovereenkomst is getekend. Alle afspraken staan in deze overeenkomst en deze vormen dan het arbeidsrecht. Bij een arbeidsrecht jurist komt wel meer kijken, ook manieren van het kunnen beëindigen van een arbeidsovereenkomst en regels omtrent ziekte, slecht gedrag en eventuele wijzigingen in functies zijn een arbeidsrecht. Het is bij zo’n geval dus handig om als bedrijf iemand te hebben die hier veel vanaf weet.

Geldzaken regelen

Er zijn zoveel verschillende manieren van omgaan met je geld. Zorg er dan voor dat je goed weet hoe je je geld zaken kunt regelen. Ook omdat steeds meer mensen gaan beleggen, bijvoorbeeld via bitcoins en via goud, is het belangrijk alles op een rijtje te houden en te kijken wat jij als bedrijf hebt aan deze manieren. Ook dit is wederom belangrijk om met iemand die er verstand van heeft te bespreken. Zo ga je tenminste geen gigantische fouten maken.

Gerelateerde berichten

Kies de meest voordelige uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een belangrijk onderdeel van je financiële planning, maar het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Met zoveel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden