My finance

De manier waarop de boekhouding wordt gedaan door een bedrijf hangt af van het soort bedrijf en de omvang

Geplaatst op

De boekhouding is onontkoombaar, maar naast het feit dat dit een onderdeel is dat je simpelweg als ondernemer niet kan overslaan in verband met de jaarlijkse belastingaangifte, zitten er ook vele voordelen verbonden aan het hebben van een overzichtelijke boekhouding die altijd up to date is. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat al deze administratie in orde wordt gemaakt en blijft.

 

De manier waarop een bedrijf kiest om de boekhouding te doen hangt vaak ook veel af van het soort bedrijf, de omvang en de beschikbare budgetten om in dit onderdeel te investeren. Een eenmanszaak heeft als vanzelfsprekend geen budget om een accountancy kantoor permanent te gebruiken en dit is vaak ook niet nodig, terwijl, een groter bedrijf, zoals een horecazaak met veel financiële transacties hier vaak wel baat bij heeft.

 

Win tijd door facturen vanaf de tablet of telefoon te versturen

Veel eenmanszaken of ZZP-er’s zijn veel onderweg en continue aan het werk op locaties of onderweg naar klanten. Door deze manier van werken is er vaak maar weinig tijd om rustig te zitten en de administratie op orde te brengen. Dit schiet er dan ook vaak bij in en extra uren in de avonden en weekend moeten worden gebruikt om facturen uit te sturen en rekeningen te betalen.

Leestip: Boekhoudprogramma’s voor boekhouders: van getallenvreter tot echte zakenpartner

 

Gelukkig heeft de technologie op dit punt niet stilgestaan en zijn er tegenwoordig diverse softwareprogramma’s beschikbaar die het mogelijk maken om online de boekhouding bij te houden. In de meeste gevallen worden deze programma’s geleverd met applicaties voor de telefoon of de tablet die het mogelijk maken om vooraf ingestelde templates te gebruiken voor facturen en rekeningen. Op deze manier kun je vanaf overal ter wereld makkelijk direct facturen versturen en kun je aanzienlijk veel tijdwinst boeken.

 

Altijd kunnen zien hoe je bedrijf ervoor staat met online boekhouding

Als ondernemer of manager is de financiële planning altijd een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Vaak bestaat deze uit een jaarplanning met budgetten en wordt er maandelijks en per kwartaal gekeken naar hoe de resultaten zich verhouden tot de vooraf opgestelde budgetten. Op zich werkt deze manier van werken wel, maar het is natuurlijk veel mooier als je op elke dag in de maand precies kan zien hoe je bedrijf ervoor staat.

Uitgelicht: Cloud Boekhoudprogramma? | tips, prijzen, reviews en functies

 

Met de meer geavanceerde boekhoudprogramma’s is het mogelijk om systemen met elkaar te linken en integreren, zodat het meeste van de transacties en het betaalverkeer direct in de boekhouding wordt opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kassasystemen en betaalrekeningen. De kosten van de verschillende boekhoudprogramma’s zijn sterk afhankelijk van de modules die je afneemt. Er zijn daarnaast ook diverse bedrijven die speciale acties voor startende ondernemers aanbieden en de eerste maanden een gratis service aanbieden.

Gerelateerde berichten

Wat is vreemd vermogen?

De financiën en het bedrijfsresultaat van een onderneming bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen worden gebracht in een overzicht....

Lees meer

Tips om te besparen op een autoverzekering

De maandelijkse vaste lasten kunnen zonder dat je het doorhebt al snel hoog oplopen. Ondanks dat hier een groot gedeelte van de inkomsten heen gaan,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden